In de Centrumvisie Dorp aan de Vecht staat een sfeerbeeld van hoe het dorpshart van Dalfsen er uit kan komen te zien in de toekomst. Dit geeft richting voor de uitwerking van de visie. Er is voor gekozen om de Centrumvisie open en transparant verder uit te werken, in samenspraak met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. De uitwerking is vertaald in het Centrumplan.

In het Centrumplan staan vier scenario’s die een totaalbeeld van het centrum laten zien. De vijf deelgebieden van het centrum zijn verwerkt in de scenario’s. De deelgebieden zijn Parochietuin, Oostpoort, Kerkplein, Prinsenstraat en Vechtkade. De scenario’s laten zien hoe de uitwerking van de Centrumvisie er in theorie uit kan komen te zien. Dit heeft de dialoog met pandeigenaren, ondernemers, bewoners en gemeente over de toekomst in gang gezet.  

Over het algemeen is het als prettig ervaren dat de gemeente transparant heeft laten zien welke denkrichtingen er zijn voor de toekomst van het centrum.  

De Centrumvisie en het Centrumplan geven richting voor de het uitwerken van plannen voor deelprojecten binnen het centrum, zoals de Klimaatwinkelstraat

Niet gevonden wat u zocht?