Overzicht van de actuele werkzaamheden

15 april

Het muurtje rondom de kerk is bijna gereed en we zijn druk bezig met het leggen van de bestrating voor en naast de kerk. Ook wordt er grondwerk verricht voor de aanleg van het groen. Het gaat de goede kant op!

Kerkplein Dalfsen

11 maart
Het schiet aardig op met het Kerkplein in Dalfsen, aan één kant van de Kerk ligt een groot deel van de bestrating erin en is het muurtje gemetseld en voorzien van zitrand. Vorige week is ook gestart met het straten van de Portugese natuurstenen. De komende tijd wordt groen aangelegd, verlichting rondom de Kerk verbeterd en nieuwe straatlantaarns geplaatst. 

Fase 5 Klimaatwinkelstraat Dalfsen

3 maart
Aankomende week duiken we vol enthousiasme in fase 5 van het project! We starten voor de kerk met werkzaamheden. Ondertussen zetten we ook de laatste puntjes op de i in fase 4. De winkels blijven toegankelijk tijdens onze werkzaamheden. Let op, er zijn wijzigingen voor doorgaand verkeer. Bekijk het bijgevoegde kaartje voor alle details. 

Bereikbaarheid fase 5 Dalfsen klimaatwinkelstraat

20 februari
De Nutsbedrijven hebben hun werkzaamheden in het centrum van Dalfsen afgerond, de kabels en leidingen kunnen weer vele jaren mee. Intussen is op het Kerkplein al veel te zien, de bestrating ligt er voor een deel in en ook is het nieuwe zitmuurtje goed zichtbaar. Het Kerkplein is voor voetgangers toegankelijk. 

9 februari
De werkzaamheden aan het riool in fase 4 worden 10 februari afgerond. Intussen is aannemersbedrijf Heetebrij gestart met het metselen van het nieuwe zitmuurtje bij de kerk. De Nutsbedrijven zijn bezig met het dichtmaken van de sleuven in de grond. Naar verwachting zijn ze volgende week woensdag klaar. 

2 februari
Op het Kerkplein zijn tijdens werkzaamheden onder archeologische begeleiding menselijke en dierlijke resten gevonden. De menselijke resten zijn overgebleven na eerdere opgravingen halverwege de vorige eeuw. De dierlijke resten zijn hoogstwaarschijnlijk van een koe. De gevonden resten worden met respect behandeld. Inmiddels is Roelofs bezig met werkzaamheden aan het riool aan het Kerkplein. Parkeren is op het Kerkplein de komende tijd niet mogelijk. Meer weten over de werkzaamheden in fase 4? Ga naar Fase 4 Klimaatwinkelstraat.

22 januari
Fase 4 van de Kimaatwinkelstraat is van start. Roelofs is vanaf vandaag aan het werk op het Kerkplein in Dalfsen. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid op het Kerkplein, de parkeerplaatsen zijn niet meer toegankelijk. Bekijk het onderstaande kaartje. 

Bereikbaarheid Kerkplein klimaatwinkelstraat Dalfsen

15 januari 
Vandaag zijn de Nutsbedrijven gestart met hun werkzaamheden aan het Kerkplein. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid voor de Vechtstraat, een deel van de Molendijk en een deel van het Franse pad. Zie bereikbaarheidskaartje of ga direct naar Planning en Faseringkaart.

Faseringkaartje

9 januari 2024
Door de vrieskou kunnen de Nutsbedrijven hun werkzaamheden in week 2 niet oppakken. Zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan ze van start aan het Kerkplein. Ook zullen ze op sommige plekken in de Prinsenstraat bezig zijn. 

Werkzaamheden 2023

20 december 2023
De wegen in het centrum zijn weer bestraat. Door de vele regenval blijft de Molendijk tot en met vrijdag 29 december voor doorgaand verkeer gestremd. Door veel en zwaar verkeer kan de bestrating verzakken en dat moet voorkomen worden.Fase 1, 2 en 3 zijn afgerond.

In week vier van het nieuwe jaar pakt Roelofs de werkzaamheden weer op aan het Kerkplein. De Nutsbedrijven gaan in week 2 verder. 

Let op: het kantoor voor vragen over de Klimaatwinkelstraat is in week 52 en week 1 gesloten. Ook de inloopspreekuren in die weken komen te vervallen.

11 december 2023
​De werkzaamheden in de Prinsenstraat zijn door de Nutsbedrijven afgerond en het Kerkplein is grotendeels bereikbaar. De riolering in de Molendijk richting het Kerkplein ligt er bijna in. Roelofs is hard aan het werk om de bestrating te leggen. Voor de kerstdagen zijn de werkzaamheden afgerond en is de Molendijk weer toegankelijk. Fase 1, 2 en 3 zijn hiermee afgerond. In week vier van het nieuwe jaar pakt Roelofs de werkzaamheden weer op aan het Kerkplein.

7 december 2023
De riolering in de Molendijk richting het Kerkplein ligt er bijna in. Roelofs is al even bezig met het opnieuw leggen van de bestrating. Voor de kerst zijn de werkzaamheden afgerond en is de Molendijk weer toegankelijk. Fase 1, 2 en 3 zijn hiermee afgerond. In week 4 start Roelofs met werkzaamheden aan het Kerkplein.

Nutsbedrijven
De Nutsbedrijven hebben hun werkzaamheden in de Prinsenstraat afgerond en zijn verder gegaan op het Kerkplein. De winkels blijven bereikbaar. De Vechtstraat is tot de kerstdagen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Om overlast tijdens de kerstvakantie te voorkomen, worden het Kerkplein en de Vechtstraat vóór de kerstdagen tijdelijk toegankelijk gemaakt. In de tweede week van het nieuwe jaar zetten de Nutsbedrijven hun werkzaamheden aan het Kerkplein voort. Waardoor opnieuw de Vechtstraat voor doorgaand gemotoriseerd verkeer is afgesloten. 

5 december 2023
De Prinsenstraat in Dalfsen is weer bereikbaar! De bestrating ligt erin. Maandag 4 december zijn de nutsbedrijven gestart op het Kerkplein voor de winkel Lindenburg Dalfsen tot aan de Molendijk. Lindenburg is gewoon bereikbaar. Ook de parkeerplaatsen op het Kerkplein blijven bereikbaar vanaf de Wilhelminastraat. Bekijk het kaartje voor de actuele bereikbaarheid. 

Bereikbaarheid Dalfsen Centrum

30 november 2023
De mannen van Roelofs zijn volop bezig met de werkzaamheden aan de Molendijk. Afgelopen maandag zijn ze begonnen met het opnieuw aanbrengen van de bestrating.

Molendijk bestraten Klimaatwinkelstraat

24 november 2023
De Nutsbedrijven zijn bezig met afrondende werkzaamheden aan de Prinsenstraat. Langzamerhand worden de gaten gedicht en de weg weer bestraat.

Werkzaamheden Nutsbedrijven Prinsenstraat

13 november 2023
Fase 2. De riolering vanaf de Molendijk naar het Kerkplein wordt aangelegd. De Molendijk is hierdoor voor een deel afgesloten. Winkels blijven bereikbaar.

Bereikbaarheidskaart Molendijk Dalfsen