De Klimaatwinkelstraat (Prinsenstraat en Kerkplein) in Dalfsen wordt momenteel ingericht als een groen, klimaatbestendig en grotendeels autovrij gebied. De nutspartijen (aannemer VSH) zijn ondergronds bezig met hun werkzaamheden. Vanaf 30 oktober zal Roelofs starten met het rioleringsstelsel en de bestrating. Gedurende de hele uitvoeringsperiode blijven alle winkels bereikbaar voor voetgangers en mindervaliden. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is vanaf 18 september 2023 niet meer mogelijk. Op deze pagina leest u meer over de planning.

Alle werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur. Als hiervan wordt
afgeweken, worden direct omwonenden en winkeliers geïnformeerd.

Verschillende fases van werkzaamheden

De werkzaamheden vinden niet overal tegelijk plaats. Om de bereikbaarheid van woningen en winkels te garanderen werken we in verschillende fases. 

De verschillende fases van de werkzaamheden zijn voor u in beeld gebracht op een faseringskaart.

Zomerstop van de werkzaamheden van 10 juni tot en met 30 augustus

Om het zuidelijke deel van de Prinsenstraat goed bereikbaar te houden voor bezoekers, toeristen en dagjesgasten, kiezen we ervoor de werkzaamheden stil te leggen van 10 juni tot en met 30 augustus 2024 (week 24 tot en met 35). Het gebied zal netjes en toegankelijk zijn gedurende de zomerstop.   

Gedetailleerde planning uitvoeringswerkzaamheden en toelichting

De aannemer VSH pakt namens de nutsbedrijven de ondergrondse werkzaamheden aan.  Vanaf maandag 30 oktober 2023 (week 44) start het bouwteam met de nieuwe inrichting waaronder bijvoorbeeld de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel en het aanbrengen van nieuw straatwerk.

In de faseringsplanning is te zien dat VSH bezig is in de Prinsenstraat. Vanaf week 44 start het bouwteam (gemeente met aannemer Roelofs) vanaf de Molendijk. Daarna verder richting Kerkplein en vervolgens van Noord naar Zuid de Prinsenstraat in. 

Alle contactgegevens op een rij

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor de Centrumplan nieuwsbrief.

Gevonden wat u zocht?