Oostpoort is één van de vier deelgebieden binnen het Centrumplan. Hoe Oostpoort eruit gaat zien, weten we nog niet. Zodra de uitvoering van het eerste deelgebied (Klimaatwinkelstraat) is gestart, gaan we aan de slag met het ontwerp van Oostpoort. Dit doen we op basis van de eerder vastgestelde Centrumvisie van Dalfsen en we betrekken inwoners, ondernemers en andere partijen.

Waar is Oostpoort?

Oostpoort is het gebied tussen de Oosterstraat, Rondweg (vanaf kant Bellingeweer), Molendijk, Kerkplein en de Wilhelminastraat in Dalfsen.
 

Waarom Oostpoort aanpassen?

Oostpoort is in de Centrumvisie van Dalfsen door de raad aangewezen als belangrijke dorpsentree van het centrum en centraal punt voor parkeren. Belangrijk aandachtspunt in dit gebied is de doorstroom van bezoekers vanaf de grote parkeerplaats de winkelstraten in. Daarnaast ligt hier een kans om een betere en mooiere verbinding te maken tussen het park Bellingeweer en het centrum.
 

Hoe doen we dat?

Door bijvoorbeeld Oostpoort te vergroenen, sluit de entree van het centrum beter aan bij het dorpse karakter. Daarnaast is tijdens het participatietraject voor de Centrumvisie uitgebreid gesproken over het woningtekort voor ouderen en jongeren/starters. Oostpoort biedt woningbouwkansen. Ook zijn er door verschillende partijen initiatieven ingediend. De gemeente onderzoekt samen met alle partijen of deze plannen passen in het gebied.

 

Een kaart van het centrum van Dalfsen, met daarop de vier deelgebieden aangegeven.
De vier deelgebieden van het Centrumplan, van boven naar beneden: Parochietuin, Oostpoort, Klimaatwinkelstraat en Vechtkade.

Participatie: het ophalen van (uw) wensen

Tijdens het opstellen van de Centrumvisie van Dalfsen is aan inwoners, ondernemers en andere partijen gevraagd naar hun wensen voor het centrum. Hier houden we zoveel mogelijk rekening mee. Wanneer we aan de slag gaan met de concrete invulling van Oostpoort, vragen we Dalfsenaren opnieuw mee te denken.

Planning

Op dit moment is nog niet exact bekend wanneer we met het project Oostpoort gaan starten. Zodra er meer informatie is, delen we dit onder andere op deze website, in de Dalfser Marskramer (Kernpunten) en op social media.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom gebied Oostpoort? Meld u dan aan voor de Centrumplan nieuwsbrief.

Gevonden wat u zocht?