Prinsenstraat Dalfsen

Er komt een duidelijk plan voor de uitstraling en architectuur van het centrum in Dalfsen. Het college heeft Het Oversticht ingeschakeld om een beeldkwaliteitsplan te ontwikkelen voor het hele gebied. Dit plan zal bepalen hoe toekomstige ontwikkelingen in het centrum eruit gaan zien.

Momenteel zijn er verschillende particuliere plannen voor nieuwe projecten in het Centrum, maar de bestaande regels geven nog niet genoeg richtlijnen om deze plannen goed te beoordelen. Het beeldkwaliteitsplan gaat daar verandering in brengen.

Wat kun je verwachten van dit plan

Het plan geeft niet alleen aan hoe het college denkt over nieuwe gebouwen, maar ook hoe ze kijken naar bestaande bebouwing. Het college heeft daarbij de Centrumvisie centraal staan: “In de komende 20 tot 25 jaar vormt het dorpshart van Dalfsen een levendig, onderscheidend en duurzaam centrum met een dorps karakter en een groene signatuur, waar het aantrekkelijk winkelen, wonen, werken en recreëren is. Het Waterfront en de historische kern functioneren door hun harmonieuze samenhang als één dorpshart waarbinnen de kwaliteiten van ieder onderdeel elkaar versterken.”

Gesprek

Zodra het concept/ontwerp van dit plan klaar is, willen we graag met de inwoners praten! In februari/maart 2024 organiseren we een gesprek waarin we het plan met de inwoners van Dalfsen willen bespreken. We zullen je op tijd laten weten hoe je mee kunt doen aan dit gesprek.