De Klimaatwinkelstraat (Prinsenstraat en Kerkplein) in Dalfsen wordt binnenkort ingericht als een groen, klimaatbestendig en grotendeels autovrij gebied. Binnenkort starten we met de uitvoeringswerkzaamheden. Gedurende de hele uitvoeringsperiode blijven alle panden (winkels, woningen en overige voorzieningen) bereikbaar voor voetgangers en mindervaliden. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is vanaf 18 september 2023 niet meer mogelijk. Op deze pagina leest u meer over de planning.

Vanaf 18 september 2023 starten de werkzaamheden

Vanaf maandag 18 september 2023 (week 38) starten de werkzaamheden. Zoals het nu lijkt
ronden we de werkzaamheden in de eerste week van november 2024 (week 45) af .
De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur. Als hiervan wordt
afgeweken, worden omwonenden daarover geïnformeerd.

Verschillende fases van werkzaamheden

De werkzaamheden vinden niet overal tegelijkertijd plaats. Om de bereikbaarheid van woningen en winkels te garanderen werken we in verschillende fases. De verschillende fases van de werkzaamheden hebben we voor u in beeld gebracht op een faseringskaart.

Zomerstop van de werkzaamheden

In eerdere communicatie is aangegeven dat de werkzaamheden voor de zomer van 2024 afgerond zijn. Om het zuidelijke deel van de Prinsenstraat goed bereikbaar te houden voor bezoekers, toeristen en dagjesgasten, hebben we ervoor gekozen de werkzaamheden stil te leggen van 10 juni tot en met 30 augustus 2024 (week 24 tot en met 35). We laten het gebied dan tijdelijk op een nette en toegankelijke manier achter.

Alle contactgegevens op een rij

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor de Centrumplan nieuwsbrief.