Het Kerkplein ondergaat een ware transformatie in fase 4 en 5 van het renovatieproject. Onder de grond zijn diverse aanpassingen gedaan, terwijl boven de grond ook flinke veranderingen plaatsvinden. Het grootste gedeelte van het plein heeft al nieuwe bestrating gekregen. Ook het muurtje rondom de kerk is voor een groot deel gemetseld en voorzien van een nette zitrand van natuursteen.

Fase 5 is sinds een aantal weken van start gegaan. In deze fase wordt de rest van de omgeving rondom het plein aangepakt. Het muurtje rondom de kerk wordt verder aangelegd en een superkolk voor het speels afvoeren van regenwater wordt aangebracht. Daarnaast wordt binnenkort gestart met aanleggen van groen, wordt de verlichting rondom de Kerk verbeterd en worden nieuwe straatlantaarns geplaatst. Voor de marktkramen wordt ondergrondse stroomvoorziening aangelegd, wat zorgt voor een nette en veilige marktomgeving.

Met deze vernieuwingen krijgt het Kerkplein een frisse, groene en functionele uitstraling, waar bewoners en bezoekers van kunnen genieten. Als deze fase achter de rug is, is het Kerkplein voor een groot deel klaar. 

Beplanting kerkplein
Kerkplein aanleg muurtje
Kerkplein Dalfsen
Kerkplein Dalfsen