Op dinsdag 17 januari konden geïnteresseerden in de Overkant in het centrum van Dalfsen de concept schetsen van de Klimaatwinkelstraat bekijken, het eerste project van het Centrumplan Dalfsen. Deze schetsen geven een beeld van hoe de openbare ruimte in de Prinsenstraat en het Kerkplein eruit zou kunnen gaan zien. Zo’n 200 inwoners en ondernemers kwamen naar de inloopavond om de schetsen te bekijken en hun reactie te geven.

De concept schetsen zijn het resultaat van een participatietraject dat in 2017 startte rondom het de Centrumvisie en het Centrumplan Dalfsen en passen bij wat technisch en financieel mogelijk is. De gemeenteraad besloot in april 2022 om het Kerkplein en de Prinsenstraat in te richten als een aantrekkelijk en autovrij winkel-verblijfsgebied. Met veel groen, ontmoetingsplekken, afkoppelen van regenwater en ruimte voor fietsers en wandelaars. Daarbij moet er rekening gehouden worden met parkeren, laden en lossen in de buurt van winkels.

Hoe nu verder?

Aan de hand van de binnengekomen plus- en minpunten worden de schetsen verder uitgewerkt tot een ontwerp. Met aanwonenden en ondernemers aan de Klimaatwinkelstraat praten we in februari 2023 verder door over aandachtspunten in het gebied. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid van de winkels tijdens de werkzaamheden en de opties voor parkeren. Voor parkeren loopt er nog een onderzoek waarvan in februari dit jaar resultaten verwacht worden. Hierna komt er in maart een definitief ontwerp voor de Klimaatwinkelstraat. Deze kunt u bekijken tijdens een inloopavond in maart 2023 en via onze (online) kanalen. Kleine aanpassingen zijn dan nog mogelijk. Na de bouwvak 2023 moeten de werkzaamheden in de openbare ruimte in de Prinsenstraat en het Kerkplein gaan beginnen.

Op de hoogte blijven en vragen

Wilt u op de hoogte blijven of heeft u vragen over de ontwikkelingen binnen het Centrumplan:

  • Abonneer u dan op de nieuwsbrief via www.centrumplandalfsen.nl/nieuwsbrief.
  • Lees binnenkort meer op de nieuwe website van het Centrumplan.
  • Kom vanaf half februari langs in het voormalig politiebureau aan de Molendijk 9. In dit projectkantoor kunt u op de dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met al uw vragen over de Klimaatwinkelstraat.

Laatste nieuwsbrief Centrumplan Dalfsen

Concept schetsen

In de documenten hieronder ziet u de schetsen die tijdens de inloopavond zijn gepresenteerd. Het gaat hier om de concepten die nog moeten worden verwerkt tot een definitief ontwerp.